Hoppa till sidans innehåll

Utbildning

Svenska Drillförbundets Kurs och UtBildnings kommité KUB arrangerar Workshops i Drill, Kurs i Compulseries och Kortprogram samt Instruktörsutbildning.

Våra miniortävlingar så här långt har blivit inställda, och just nu kan det vara lite tufft att se ett ljus i tunneln, även om vi vet att det kommer så småningom!

Föreningar med sina tävlingssugna aktiva står med färdiga program som de längtar efter att visa upp, tränare vet inte riktigt vad de skall hitta på och just nu händer det inte något. Vi vet och förstår att det är väldigt tufft med motivationen inom vår sport precis som inom all idrott just nu......

Här kommer istället lite tips om webinars både för aktiva, tränare mm. Dessa webinars kan ni delta på oavsett vilken nivå ni är på och ta med er hem det ni tycker är viktigt för just er förening. Om vi inte kan träna på samma sätt som innan och det är svårt med motivationen är det ett ypperligt tillfälle att registrera upp sig och gå en utbildning, ta med sig inspiration hem till sin förening och börja med nya spännande utmaningar i väntan på att våra tävlingar skall komma igång.

Här nedan följer olika exempel på webinars. De 2 översta länkarna är på exempel på olika webinars på WBTF:s (vårt internationella förbunds) hemsida som är aktuella och kommande just nu. 

Är dessa utbildningar intressanta och ni vill ha mer av samma sort? Gå in på 3:dje och nedersta länken till "Twirl Nations om Demand" där ni kan köpa och titta på redan utförda webinars som ägt rum under hösten.

https://www.wbtf.org/content/announcing-wbtf-december-webinar-athletes-coaches-short-program 

https://www.wbtf.org/content/announcing-wbtf-fall-webinars-judges-and-coaches 

https://www.wbtf.org/Library/TwirlNations-On-Demand 

Ta tillfället i akt och utbilda er online nu när tiden till detta finns och det kanske är avbrott i träningen.  

 

Utbildningskommittén SDF: This is a mailto link

 

.

Postadress:
Drill
Amelie Nilsson, Gröntevägen 14
254 81 Helsingborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Dags för tävling!
Ta chansen och tävla på Sveriges första online tävling i tävlingsdrill! Inbjudan
Tävlingen kommer att bedömas enligt Regelverket med några få undantag och sändas den 22a maj kl10.00 via Swedish Twirl

Digital bedömning från Svenska Drillförbundet Domarkommittén
Trött på tävlingstorka? Här kommer ett event från Domarkommittén. Dags för Marschdrill! Läs mer på Domarsidan

Uppdaterad blankett för Tävlingsanmälan
Vi har uppdaterat tävlingsanmälan till ett enklare format som underlättar för digital hantering. Ni hittar det nya dokumentet i Dokumentbanken
Den gamla junior/senior-anmälningsblanketten går fortfarande att använda men tänk på att Freestyle Junior B är updaterad i två ålderskategorier, ungdom för 13-14 samt junior 15-17 så att ni fyller i rätt kategori i formuläret. Info från TK

Batonbladet nr 5
Läs nya Batonbladet! En uppdatering från förbundet.

Våra tävlingar närmar sig och vill därför repetera våra riktlinjer för hur vi skall gå till väga på våra tävlingar och utbildningar för att jobba säkert utifrån den pågående Covid-19 pandemin. Riktlinjerna är utifrån SvGF:s riktlinjer som vi har att förhålla oss till översatt till vår verksamhet för att passa oss. Vi har även tagit fram även ett säkerhetsprotokoll även det taget från SvGF men över satt till vår verksamhet, där arrangör fyller i och skickar in för godkännande till resp. kommitté innan tävling eller utbildning. Länkar: Riktlinjer  Säkerhetsprotokoll

Uppdaterat regelverk till säsongen 2020–2021
Nu står vi snart äntligen i startgroparna att sätta igång en ny säsong både för marsch- och tävlingsdrill. Även om den är lite annorlunda pga. rådande omständigheter så är vi mer taggade än nånsin att äntligen få komma igång! 

Vi har gått igenom våra regelverk och de som behövde uppdateras var Tävlingsreglemente för Tävlingsdrill samt vårt Tekniska Reglemente. Vårt regelverk för Marschdrill har vi ännu inte haft i skarpt läge utan detta väntar vi med att uppdatera tills vi haft vårt första SM i marschsdrill som vi ju ser fram emot i maj 2021.

Den största regeländringen för Tävlingsdrill är Freestyle klass B där TK delat in de startande i ytterligare en klass då det varit väldigt stora klasser här.
Uppdaterat Tekniskt reglemente och uppdaterat Tävlingsreglemente. Infobrev från StyrelsenMer info från TK.