Medaljregn över region väst

En bild

SM-veckan i Umeå bjöd på solsken, glädje och massvis med härlig gymnastik. Flera föreningar från region väst presterade på topp när det gällde.

Under SM-veckan avgjordes tävlingar inom kvinnlig och manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik. Följande föreningar från region väst deltog under SM-tävlingarna:

GF Kennedy (Trupp), Göteborgs Turnförening (MAG), Halmstad Frigymnaster (MAG), GF Atletica (KvAG), Tidaholms GS (KvAG) och Alingsås IF Gymnastik (MAG och KvAG)

Först ut var den artistiska gymnastiken som bjöd på ett medaljregn för våra västföreningar. I den kvinnliga artistiska gymnastiken fick vi se Maya Ståhl från Tidaholms GS vinna guld i mångkampen, grenfinalerna bom och fristående. Guld blev det även för Embla Molander, GF Atletica, i grenfinalen hopp. Lägg därtill även GULD i Lag-SM-tävlingen för Tidaholms Maja Sandfridsson, Hanna Söderberg, Sofia Johansson och Maya Ståhl. Utöver detta även silver, brons och flera finalplatser för Sofia, Maja och Maya.

I den manliga artistiska gymnastiken lade Halmstad Frigymnaster beslag på finalplatser i samtliga sex grenar på seniorsidan. Filip Lidbäck, som nyligen fått klartecken att tävla i fristående på VM i oktober, bärgade gulden i både fristående och hopp. Även silverplatsen i hopp gick till Halmstad genom Vilgott Hyll. På juniorsidan fanns det också representation från region väst i alla grenfinalerna genom gymnaster från Alingsås och Halmstad. Alingsåskillarna tog hem guld och brons i ringar genom Charlie Björsson och Marcus Göransson. Marcus fick även med sig en silvermedalj i barr och ett brons i hopp.

Efter en dags paus var det dags för trupperna att äntra Umeå Energi Arena och vilka fartfyllda och mäktiga framträdande vi fick se. Från region väst fanns en förening på plats, nämligen GF Kennedy från Göteborg som ställde upp i damtävlingen. Efter en uppladdningsperiod med mycket fokus på postiv energi i laget genomförde tjejerna en bra tävling med många fina varv och ett supersnyggt fristående. Det gjorde att truppen till slut landade på en fjärde plats - snubblande nära top 3-finalen.

Vi säger stort grattis till alla deltagare och önskar er en skön sommar med återhämtning och uppladdning inför nya mål och äventyr!

 

Publicerad: 2023-07-05

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer