Special Olympics Idrottsfestival

Helgen 24-26 maj 2024, arrangeras Special Olympics Idrættsfestival i Frederikshavn, Danmark. Vid festivalen finns möjlighet att testa på paragymnastik med fokus på uppvisning och rytmisk gymnastik, både för killar och tjejer. Du kan också ta chansen att testa på att tävla i rytmisk gymnastik, inom reglementet för Special Olympics.

Special Olympics är en organisation som arrangerar olika evenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning med fokus på breddidrott. Special Olympics Idrætsfestival arrangeras av Parasport Danmark, men paragymnaster från hela norden brukar samlas vid eventet och uppleva idrottsglädje och tävla mot varandra.

Festivalen är för personer över 16 år, och du kan delta oavsett om du vill testa en idrott för första gången eller om du tävlat i flera år. Du kan anmäla dig till en av de två gymnastikinriktningarna, eller testa på en helt ny idrott. Festivalen erbjuder dessutom frivillig hälsoscreening, öppnings- och avsutningcermoni, samt en festkväll.

Anmälan öppnar den 15 januari. Du hittar mer information genom att klicka på länkarna:

>Länk till arrangemanget

>Mer information om gymnastik på festivalen

>Special Olympics regler och coaching guide (rytmisk gymnastik)

Har du frågor eller funderingar? Kontakta Karin Åkesson, träningskoordinator för paragymnastik på karin.akesson@gymnastik.se.

Publicerad: 2023-12-28

UPPTÄCK MER