Delta i forskningsstudie- bättre idrott i idrottsförening

Mittuniversitetet och Svenska Parasportförbundet ska genomföra en studie, för att förstå vad idrottare med intellektuell funktionsnedsättning och dess tränare anser är bra idrottsverksamhet i föreningar i Sverige. De letar nu efter både idrottare med intellektuell funktionsnedsättning och tränare som vill intervjuas.

Mittuniversitetet, tillsammans med Parasport Sverige, driver forskningsprojektet "Bättre idrott i förening för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning". Syftet är att undersöka vad föreningar gör som får det att fungera bra för ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Målsättningen är att utöka förståelsen kring vad som behövs för att skapa en idrottsaktivitet i förening som fungerar bra. Projektet söker nu deltagare som vill intervjuas digitalt.

För idrottare:

  • Du har tränat regelbundet minst 1 år i en idrottsförening

  • Du är mellan 15-55 år gammal

>Forskningsprojekt: Bättre idrott i idrottsförening (idrottare)

>Information om forskningsprojektet med bildstöd (idrottare)

För tränare:

  • Du är tränare för personer med intellektuell funktionsnedsättning i en idrottsförening. Du har varit tränare i minst 1 år för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning som tränar regelbundet i en idrottsförening som är 15 år och äldre. Din ålder är mellan 15-70 år.

>Forskningsprojekt: Bättre idrott i idrottsförening (tränare)

 

Publicerad: 2024-04-03

UPPTÄCK MER