Höstens utbildning i paragymnastik- Alla kan gympa

Höstens utbildningskalender är klar! Det finns ett planerat kurstillfälle för paragymnastik- Alla kan gympa och kursen arrangeras i Kristinehamn 17-18 augusti. Kursen är perfekt för dig som vill starta upp verksamhet till hösten, eller bara fylla på med ny inspiration.

Utbildning i paragymnastik

Paragymnastik- Alla kan gympa är en kurs för dig som leder eller vill leda gymnastik för personer med funktionsnedsättningar. Under kursen får du kunskap om olika funktionsnedsättningar, olika kommunikationssätt och bemötande. Du får också kunskap i hur du kan lägga upp en träning och anpassa övningar på olika sätt.

Kursen arraneras helgen 17-18 augusti i Kristinehamn. Under hösten finns endast detta kurstillfälle, så passa på att boka en plats om din förening funderar på att starta upp verksamhet inom paragymnastik under hösten. Inga förkunskaper krävs för att delta (utöver den digitala introkursen Intro Svensk Gymnastik). Här kan du läsa mer om innehållet i kursen.

Klicka här för att anmäla dig till Paragymnastik- Alla kan gympa. Sista anmälningsdag är 4 augusti.

Sök projektstöd för att gå utbildningen

Vill du söka bidrag för att gå på kurs, eller behöver din förening köpa in material till er paragymnastikverksamhet? Snart öppnar en ny ansökningsperiod för projektstöd, där du kan söka bidrag för olika insatser i din förening. För insatser som gynnar personer med funktionsnedsättning, kan du söka bidrag för alla åldrar.

Här hittar du mer information om hur du söker projektstöd och vad som är viktigt att tänka på. Nästa ansökningsperiod är 1 maj – 31 maj (2024).

Du kan alltid kontakta träningskoordinator för paragymnastik (karin.akesson@gymnastik.se) vid frågor och funderingar kring paragymnastik!

 

Publicerad: 2024-04-11

UPPTÄCK MER